31 Mayıs 2013 Cuma

IOSS ve ARVO Toplantılarının Ardından

Mayısın ilk haftasında, her sene olduğu gibi, Amerika’da düzenlenen bilimsel düzeyi yüksek iki toplantıya katıldım. Bunlardan ilki 4 Mayıs 2013 tarihinde Seattle’da gerçekleştirilen, benim de yönetim kurulunda görev aldığım International Ocular Surface Society – IOSS toplantısıydı.
Toplantıda oküler yüzey hastalıkları ile ilgili çok sayıda orijinal bilimsel çalışma takdim edilerek, tartışıldı. Bu seneki toplantıda moderatör olarak görev almanın yanı sıra, ‘Oküler Yüzey Hastalıklarının Tanı ve Takibinde Ön Segment OCT’nin Kullanımı’ başlıklı bir de konuşma yaptım.
Kliniğimiz öğretim üyelerinden, Prof. Dr. Sarper Karaküçük, ‘Yüksek İrtifanın Oküler Yüzey Hastalıkları Üzerine Olan Etkisi’ başlıklı güzel konuşmasıyla toplantımıza çok önemli bir katkıda bulunmuştur. Bu vesileyle, gerek IOSS gerekse şahsım adına, Prof. Dr. Sarper Karaküçük hocamıza verdiği bu destekten ötürü gönülden teşekkür ediyoruz.
IOSS toplantısının hemen akabinde de, 5-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında ARVO toplantısına katıldım. Bilimsel kalitesi üst düzeyde olan bu toplantıda, ikisi ülkemizde, diğeri ise Amerika’da gerçekleştirdiğimiz, toplam üç orijinal bilimsel çalışma poster olarak sunulmuş ve katılımcılar tarafından önemli tepkiler almıştır.
Katıldığım bu bilimsel toplantılarda hem ülkemi temsil ediyor, hem de dünyadaki tüm bilimsel gelişmeleri daha yakından takip edebilme şansı buluyorum.
Sonraki yazılarımda görüşmek dileğiyle,
Saygılarımla               

Yorucu IOSS toplantısının ardından çekilmiş bir fotoğraf.
Michael Stern
, Vice-President Inflammation Research at Allergan
Koray Gümüş, MD, FEBOphth, Associate Professor of Ophthalmology
Stephen C. Pflugfelder, MD, Professor of Ophthalmology and Director of IOSS
Sarper Karaküçük, MD, Professor of Ophthalmology


ARVO toplantısında posterimizin önünde çekilmiş bir fotoğraf.

             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KORNEAL ÇAPRAZ BAĞLAMA (CROSS-LINKING) SONRASI BİZİ NELER BEKLİYOR?

Korneal çapraz bağlama, diğer adıyla cross-linking işlemi genel olarak iki şekilde yapılabiliyor: Epi-off (epitel kazınarak) ve epi-on...